Sterke werkwoorden oefenen groep 7

Geplaatst op: 09.01.2021

De vervoeging van sterke werkwoorden in de verleden tijd zul je dus gewoon moeten leren maar vaak weet je het al, zoals 'ik ben hier' wordt 'ik was hier'; 'ik roep jou' wordt 'ik riep jou' enzovoort. Volg het stappenplan om erachter te komen hoe je het werkwoord moet vervoegen.

Oefenplein We reageren op bijna alle berichten Wat betreft de veiligheid: onze website is zeker wel veilig! Stam : wandel. Oefenplein We hebben twee oefeningen toegevoegd! U itleg : Eén van de dikgedrukte woorden is fout gespeld. Auteur: Sietse Kuipers.

Oefenplein Dat is inderdaad niet handig

Ola Ik vind het jammer dat er alleen maar niveau is van de basisschool, want ik zit namelijk al op de basisschool. Vaak samen gekocht. Als je klaar bent klik je op [controleer]. Denk steeds goed na.

Stam : belo v de stam eindigt dus op een v! Auteur: Sietse Kuipers. Dan heb je geluk, want het voltooid deelwoord werkt bijna hetzelfde.
  • Dan heb je geluk, want het voltooid deelwoord werkt bijna hetzelfde.
  • Wel willen we binnenkort over gaan naar een beveiligde verbinding. De stam: Het is heel belangrijk dat je de stam van een werkwoord kunt bepalen.

Samenvatting

Een werkwoord als maken levert meestal niet zoveel problemen op, bijna iedereen zegt op gevoel 'hij maakt', maar bij een werkwoord als vinden met 'hij vindt' levert dat vaak al meer problemen op. Voorbeelden: Verleden tijd : ik wandel de. Uitleg : Vul telkens op de stippellijn de goede vorm van het werkwoord in.

Klik daarna bijvoorbeeld op [tegenwoordige tijd]. Daaronder vind je oefeningen met werkwoordspelling onder andere tegenwoordige tijd, verleden tijd en voltooid deelwoord.

  • De vraagstelling is vergelijkbaar met de vraagstelling op de Citotoets. Wij vinden onze site natuurlijk zelf heel leuk.
  • Een mooi aanbod van oefeningen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd en het voltooid deelwoord. Deze website maakt gebruik van cookies.

Oefenplein Dankjewel Thom. Door veel te oefenen en door niet te gokken, zul je zien dat het steeds beter gaat. In de bovenstaande oefeningen oefen je alleen met sterke werkwoorden!

Reviews Schrijf een review. Dat werkt zo:. Werkwoorden: t. Klik daarna bijvoorbeeld op [tegenwoordige tijd].

Juf Jeanny groep 7/8

Verleden tijd: De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. Met dit programma word je op weg geholpen. Klik daarna bijvoorbeeld op [voltooid deelwoord].

Oefening 4   vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7 TIP. Brand   vooral bedoeld sterke werkwoorden oefenen groep 7 groep 7 en groep 8 TIP.

Uitleg-Filmpjes Je hebt tegenwoordig niet alleen een juf of meester voor de klas, maar als je wilt ook thuis via YouTube. Stam : wandel. Oefening 3   vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7 TIP?

Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen

Productspecificaties Artikelinformatie Merk Karakter Taalinstellingen Nederlands Verpakking Verpakking De verpakking geeft aan waarin het product wordt aangeleverd. Persoonsvorm Zet de persoonvorm in de andere tijd. Stam : belo v de stam eindigt dus op een v! Na zijn studie Onderwijskunde aan de Open Universiteit vestigde hij zich als freelance onderwijskundigontwerper.

Tijd voor huiswerk - Oefenblaadjes rekenen jaar cijfers en bewerkingen vijfde leerjaar groep 7 2.

Voltooid deelwoord: De makkelijkste oefeningen staan bovenaan! Is het werkwoord zwak of sterk. Deze goedkeuring kan ongedaan gemaakt worden. Persoonsvorm enkelvoud: oefening 1 - oefening 2 - oefening 3   vooral bedoeld voor groep 6, groep 7 sterke werkwoorden oefenen groep 7 groep 8 TIP.

Deze stappen klik je n voor n aan. Verleden tijd: De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. Persoonsvorm ik-vorm: oefening 1 - oefening 2 - oefening 3   vooral bedoeld voor groep 6, groep 7 en groep 8 TIP. Uitgever: Karakter Uitgevers Bv!

Heel werkwoord

Persoonsvorm enkelvoud: oefening 1 - oefening 2 - oefening 3   vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8 TIP! Oefenplein Fijn om te horen dat je dit een leuke manier vindt! Sommige werkwoorden zijn zwak, die hebben een standaard vervoeging in de verleden tijd. Plaats reactie.

Hij was directeur van de school in Wanswerd van tot Een mooi aanbod van oefeningen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd en het voltooid deelwoord. Je hebt tegenwoordig niet alleen een sterke werkwoorden oefenen groep 7 of meester voor de klas, maar als je wilt ook thuis via YouTube. Vul telkens de goede werkwoordsvorm in en klik dan op de playknop erachter of druk op je toetsenbord op ENTER.