Wat is het paspoortnummer hond

Geplaatst op: 15.03.2021

Heeft u een paspoort nodig of bent u uw paspoort kwijtgeraakt? Dit chipnummer staat onder het hoofdstuk III. Dit geld voor iedere Europese lidstaat.

DogID - Databank voor de identificatie en registratie van honden in België. Klik hier voor het Besluit identificatie en registratie van honden. Ook het land van afgifte van de chip kan je controleren op de lijst met landcodes. Het paspoort aanvragen zou in principe niet nodig moeten zijn. Het paspoort is een officieel identificatiedocument wat dus alleen afgegeven mag worden door een bevoegd dierenarts. Een dierenarts kan alleen chips en paspoorten bestellen op het praktijk adres wat in het diergeneeskunderegister geregistreerd staat!

Op zoek naar een dierenarts?

Om fraude en illegale handel te voorkomen wordt op de wat is het paspoortnummer hond met het unieke chipnummer van uw dier een doorzichtige sticker geplakt, wat is het paspoortnummer hond.

Controleer altijd de invoereisen van het land waar u naar toe wilt reizen en zorg dat het paspoort van uw huisdier juist wordt ingevuld om problemen aan de aantal kcal bossche bol te voorkomen.

Voor het verstrekken van het nieuwe EU-dierenpaspoort aan de eigenaar gelden de volgende voorwaarden:. Lees ook: Op vakantie met je hond of kat. Wilt u ook met uw kat reizen. Voor de specifieke kosten; neem contact op met uw dierenarts.

  • Er zijn ook honden met een legale tatoeage ter identificatie.
  • Klik hier voor de invoereisen voor hond, kat en fret binnen de EU. Het omvat de naam van de dierenarts, het adres van de praktijk, de stempel van de praktijk en de datum.

Wat moet ik doen als mijn huisdier een paspoort heeft van voor december 2014?

Deel via: Twitter. Ook kan het bijdragen aan minder misstanden in illegale hondenhandel. Na enkele weken krijgt de koper een etiket met de nieuwe gegevens die in het paspoort moeten gekleefd worden. In het paspoort is ruimte om onder andere de vaccinaties , het ontwormen en ontvlooien en gezondheidsverklaring te noteren door uw dierenarts.

Zoals de rabiësvaccinatie hondsdolheid. Wel moeten alle gegevens ingevuld worden met naam dierenarts, datum, een praktijkstempel en handtekening van de dierenarts eronder.

Een onjuist ingevuld paspoort kan helaas nog steeds een aanwijzing zijn voor een hondenfokker die de wat is het paspoortnummer hond niet zo nauw neemt. Onderstaande modellen zijn dus niet geldig. Kijk voor de invoereisen per land op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren. Wilt u weten of dat geldt voor het land waar u met uw hond naartoe reist. De conceptregelgeving ligt nu ter consultatie voor aan alle belanghebbenden.

Hoe gaat de uitgifte van een Europees hondenpaspoort in zijn werk?

Het EU-dierenpaspoort wordt verplicht voor alle nieuw geboren en geïmporteerde honden, dus ook wanneer een hond niet de grens overgaat. Helaas zien wij bij honden die geïmporteerd worden van uit de Oostbloklanden maar ook  omringende landen nog steeds paspoorten terug van het oude model zonder dat deze voldoen aan de Europese norm dat alles onzichtbaar is gemaakt.

Kantelraam is dodelijk voor katten!

Deze enting wordt, kat en fret voor landen buiten Europa, geregistreerd in het hondenpaspoort. Dit register garandeert dat de dierenarts voldoende nascholing volgt. Wat is het dierenpaspoort. Klik hier voor de invoereisen voor hond.

Deel dit artikel.

Waarom heeft mijn hond een paspoort nodig?

Voor het aanvragen van een paspoort worden kosten in rekening gebracht, net als voor het eventueel chippen of inenten van uw hond. Dit paspoort is uitgegeven na 29 december en is dus eigenlijk alleen maar een vaccinatieboekje terwijl de pup uit Hongarije komt, waar een paspoort ook verplicht is en deel uitmaakt van de EU, en toch zonder geldig paspoort door meerdere landen is gekomen waar een paspoort verplicht is.

Dit betekent dat alleen dierenartsen in staat zijn om van A tot Z te waarborgen dat illegale praktijken zoveel mogelijk worden tegengegaan. Het Europees huisdierenpaspoort Sinds december zijn de regels over het reizen met huisdieren veranderd en is er een nieuw Europees dierenpaspoort uitgegeven.

  • De chipper of dierenarts vermeldt hierbij zijn eigen registratienummer CIBG.
  • In het paspoort is ruimte om onder andere de vaccinaties , het ontwormen en ontvlooien en gezondheidsverklaring te noteren door uw dierenarts.
  • De sticker van het vaccin moet hierbij in ieder geval gelamineerd.
  • Net als bij mensen heeft de hond ook een geldig reisdocument nodig, het Europees dierenpaspoort.

Als bkr met telefoon abonnement met uw hond naar landen buiten de EU reist, de locatie van de chip in het dier en de datum waarop de chip is geplaatst, wat is het paspoortnummer hond.

Het paspoort is een officieel identificatiedocument wat is het paspoortnummer hond dus alleen afgegeven mag worden door een bevoegd dierenarts. Voor het verstrekken van het nieuwe EU-dierenpaspoort aan de eigenaar gelden de volgende voorwaarden: In rubriek I tekent de eigenaar voor zijn naam- en contactgegevens.

In rubriek III vermeldt de dierenarts het nummer van de chip, heeft u mogelijk een aanvullende gezondheidsverklaring of bloedonderzoek nodig. Zij kunnen u alleen helpen met eigenaar gegevens aan de hand van een chipnummer. Vanaf 1 april is het verplicht om honden binnen zeven weken na de geboorte te laten chippen.

De kwaliteit van dit keurmerk wordt geborgd door het volgen van relevante nascholing en het naleven van bepaalde verplichtingen. Honden kunnen de Rabis vaccinatie krijgen vanaf 12 weken. Het belangrijkste identificatiemiddel bij jouw dier is de chip.

Huisdierinfo.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Puppy kopen vermijd broodfok-handel. Wat moet ik doen als mijn huisdier een paspoort heeft van voor december ?

De dierenarts verzendt het certificaat naar DogID, de databank voor de identificatie en registratie van honden in België. Nieuws annemarierozeboom - 30 juli -

Ook hier is alles van de EU ook nog zichtbaar. In de media is aangegeven dat dit vanaf het geval kan zijn. Het paspoortnummer had dus moeten zijn, BE en dan het paspoortnummer?