Hoe oud kan een splendid parkiet worden

Geplaatst op: 16.03.2021

De beo als huisdier Hoewel de beo een geschikte vogel is om als huisdier te houden, is het toch nog een redelijk onbekende vogelsoort. De mannetjes hebben een felgroen verenkleed en een rode borst.

Splendidparkieten zijn goed te houden in kweekkooien van tenminste 80 cm lang.

Deel uitmakend van het geslacht Neophema wordt deze Australische parkiet teruggevonden in het Zuid-Oostelijke gedeelte van Westelijk-Austalië,over Nullabor tot op Peninsula.

Zoals al eerder beschreven zijn ze afkomstig uit de drogere woestijngebieden van Australië. De pop rechts is de blauwe mutatie. Dat maakt deze parkieten tot ideale bewoners voor gemengde volières. De geheel vernieuwde indeling, beschrijvingen van herkomst en leefgebied in combinatie met alle informatie over het verantwoord houden van deze vogels maakt dit boek onmisbaar voor elke vogelliefhebber.

Uiteraard moeten de vogels altijd maagkiezel en grit hebben. Engelse zakelijke brief het vrouwtje is dit blauw bleker. Planten laten ze ook met rust, uitzonderingen daar gelaten.

Dus nogmaals let op bij de aankoop van splendidparkieten en kijk vooral ook naar de ontlasting van de vogels!

In deel II van de Australische parkieten worden de soorten omschreven en per soort het uiterlijk, de herkomst, het broedproces in de vrije natuur en in gevangenschap en de mutaties. Op zoek naar een goed en betaalbaar boek over parkieten en papegaaien?

Navigatiemenu

De  slagpennen zijn zwart met blauwe gloed, de beide middelste staartpennen zwart, de andere geel. De vrouwtjes hebben een bleekblauw verenkleed en de rode borst ontbreekt. Wel moet er voor gewaarschuwd worden dat jonge spledidparkieten bij het uitvliegen verre van goede vliegers zijn.

Splendidparkieten zijn s'avonds, zo is mij gebleken, het levendigst. Doordat echter zeegroen, witborst en cinnamon door elkaar zijn gekweekt zijn er veel vogels ontstaan die meerdere kleuren vererven. Als zij er klaar voor is, kiest ze een geschikt broedblok uit.

  • De volière zal hier dus op aangepast moeten worden.
  • Beide ouders voeren de jongen en na vier weken vliegen de jongen uit. Dit boek is samengesteld op basis van de allernieuwste inzichten van de taxonomie en kent daardoor enkele zeer verassende elementen: wist u bijvoorbeeld dat de Cacatua goffini niet meer wetenschappelijk erkend wordt en nu Cacatua goffiniana heet?

Splendidparkieten staan bekend om hun zeer vredelievend karakter waardoor ze onderandere goed samen te houden zijn met kleinere vogels. Net als turquoisines zijn splendids echte zonaanbidders. Kweken met valkparkieten - A. Concreet betekent dit dat de volire voorzien moet zijn van een goed afgesloten en droog nachtverblijf, waarin ze de nacht kunnen doorbrengen of bij slecht weer in kunnen verblijven.

Taxonomische indeling. Kweken Huisvest een koppel Splendid parkieten apart in een volire of vlucht voor de beste kweekresultaten. Een blok met een hoe oud kan een splendid parkiet worden van 15 bij 15 is al voldoende.

Weet jij het antwoord?

Het beste is om binnen 10 dagen de jongen te ringen; de maat van deze ringen moet 4 mm zijn. Naamruimten Artikel Overleg. Een blok met een bodemoppervlak van 15 bij 15 is al voldoende.

Bij goede verzorging worden de dieren al snel tam. Het PHV 3 virus veroorzaakt een ziekte die bekend staat onder de naam "Draainek-ziekte". Kweken Huisvest een koppel Splendid parkieten apart in een volire of vlucht voor de beste kweekresultaten.

M'n hart bleef bijna stil staan toen ik op de bodem van de kooi dikke stopverfachtige ontlasting ik had namelijk hier al eens het n hoe oud kan een splendid parkiet worden ander over gehoord zag liggen. En als we dan nog weten dat deze vogel zeer gemakkelijk overgaat tot kweken en hiervoor sclechts een minium aan plaats en onderhoud vraagt,an zal het u niet verwonderen dat de splendidparkiet om meer dan een rden zeer populair is in de wereld van de parkietenliefhebber.

Op heldere en duidelijke ah tassen haken wordt uitleg gegeven over het broedproces van de verschillende soorten en de voorkomende kleurmutaties.

Geslachtsonderscheid

WANeer we deze basisvoeding aanvullen met wat groenvoer en wat fruit en eenbeetje eivoer dan zullen de splendids zich zeer snel bij u thuis voelen. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. De splendidparkiet, een kleurrijke neophemasoort Deze kleurrijke parkiet komt voor in Zuid-Australië.

  • De kleur van de borstvlek bij de mannen is roze.
  • Een stuk appel en een blaadje sla wordt altijd wel gewaardeerd.
  • De Splendid parkiet is gelukkig ook geen sloper.
  • Het houden van meerdere koppels neophema's bij elkaar is echter niet verstandig: zeker de mannetjes zullen elkaar niet dulden.

WANeer we deze basisvoeding aanvullen met wat groenvoer en wat fruit en eenbeetje eivoer dan zullen de splendids zich zeer snel bij u thuis voelen. De pop rechts is de blauwe mutatie. Ik verstrek de vogels een mengsel van zaden bestemd voor neophema's ca? Rijk :? Windows 10 cd branden komt dan ook voornamelijk voor in het westelijk deel van Nieuw-Zuid-Wales, de  noordelijke delen van Zuid-Australi en het binnenland van West-Australi, hoe oud kan een splendid parkiet worden.

Lichtzeegroen cinnamon De lichtzeegroene cinnamon splendidparkiet is overwegend donker bruin-zeegroen. In Europa is hij na de Bourkesparkiet en de Turquoisineparkiet de meest gehouden Neophemasoort.

De splendidparkiet

Hij komt dan ook voornamelijk voor in het westelijk deel van Nieuw-Zuid-Wales, de  noordelijke delen van Zuid-Australië en het binnenland van West-Australië. Splendid parkiet. In Europa is hij na de Bourkesparkiet en de Turquoisineparkiet de meest gehouden Neophemasoort.

Omdat de vogels graag op de vleugels gaan, moet de kooi of volire langer dan hoog zijn. Als de jongen ca. In een kleinere ruimte kan het gebeuren dat ze hierdoor iets te vaak dan goed in aanraking komen met bodem en gaas van voliere.