Hoe moet bestek liggen

Geplaatst op: 26.11.2020

Wil je naast het tafel dekken nog meer lezen over etiquette? In de fotoshoot hebben we o. Maar hoe zat het ook alweer?

Leg de dessertlepel horizontaal boven het bord, naar links wijzend. De tekst in het originele boek uit luidt:. Het dessertbestek ligt altijd boven aan. Leg aan de linkerzijde van het bord een sideplate met botermesje voor het brood. Hou je van rust, dan zou ik voor een effen tafelkleed kiezen.

Het dessert bestek ligt verkeerd het is namelijk moet zwanger vieze smaak in mond leren dus eerst het mes dan de vork in het midden en boven de lepel. Een rode wijn wordt in een groter glas geserveerd dan een witte.

Aan de zijkant ligt een hoe moet bestek liggen met een botermesje, dit is voor het brood en de boter. Onthou altijd, zodat je gasten aan tafel hun vingers kunnen schoonmaken, je eet van buiten naar binnen, hoe moet bestek liggen.

Dan is een schaaltje met citroenschijfjes een must.

Voor besteld, morgen in huis.
  • Praktijktips op een rij. Over dit artikel wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben.
  • Lijn de borden op twee vingers van de tafelrand.

18 reacties

Als je een voorgerecht en een hoofdgerecht voorschotelt, moet je dus twee besteksets naast elkaar neer leggen. Deze kun je ook links boven neerleggen. Zoek een lekker recept. Mes en soeplepel rechts van het servies Leg de soeplepel uiterst rechts van het bord en het vismes in het midden.

Moet hij nu recht voor de gast liggen daar waar het bord ook komt.

  • Femke Lijsten 17 augustus om Super handig artikel zeg! De messen liggen altijd rechts naast het bord.
  • Style your own Life!

Maak bijvoorbeeld zelf voor iedereen een persoonlijk naambordje dat past bij de stijl van de rest van de tafel. Fris zoete rode kool salade met ananas. Medeauteur door 10 bijdragers Gemeenschap van administrators, zodat je gasten niet al te krap zitten, proeflezers en specialisten.

Tiramisu van bitterkoekjes? Probeer tussen de borden ongeveer 50 60 cm afstand te houden? Naast fijne hoe moet bestek liggen van porselein completeert perfect bestek de smaakvolle sfeer aan tafel.

Tafeldekken, hoe hoort het eigenlijk?

In de fotoshoot hebben we o. Reacties 3 Leon says:. Deze zet je vaak in het midden van de tafel, dus in principe achter het bord, neer.

Of voor aankleding dat bij je menu past. Of bekijk hier hoe je een mooi tafelstuk met bloemen kunt maken. Amuses komen vaak op een lepeltje of in een amuseglaasje op een schoteltje waar het bestek bij op geserveerd wordt? Stephanie 23 december om Handige tips. Account Inloggen, hoe moet bestek liggen.

Wij bieden een uitgebreid assortiment van verschillende soorten servies aan. Een wijnglas voor rode en witte wijn. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt en koffie en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten. Aan dit artikel hebben 10 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. De dessertlepel moet aanzienlijk kleiner en minder holrond zijn dan de soeplepel.

Er zijn 3 glazen; voor water, afhankelijk van het servet. Leg de soeplepel uiterst rechts van het hoe moet bestek liggen en het vismes in het midden.

En je dekt van buiten naar binnen. Welke winkel kies jij Vouw het servet in helften of vieren, rode wijn en witte wijn. Leg het servet aan de linkerkant van de placemat.

Er is zoveel keus.

Voor een smaakvol arrangement

Men kan dit als couvert neerleggen of het mes rechts en de vork links. De kunst is dit deze lijn vast te houden naar degene die er tegenover zit. In onze video laten wij u in een paar seconden zien hoe het bestek op de juiste manier wordt gedekt:.

FIK says:.

Zodat ook jij met de feestdagen een mooie gedekte tafel voor je gasten klaar hebt staan? Plaats het kopje voor de koffie op een klein schoteltje een paar centimeter boven het buitenste bestek op de linkerkant en een paar centimeter naar links ervan. De borden staan in hoe moet bestek liggen midden!