Hoeveel centimeter zit in een liter

Geplaatst op: 15.03.2021

Je bent hier:   Start. We gaan uitzoeken hoeveel kubieke meter de inhoud van de huiskamer is: Timmer een paar van die kubussen van 1m 3. Het volume is de hoeveelheid ruimte omvang dat een voorwerp inneemt.

De zeptoliter en yoctoliter worden nauwelijks gebruikt. De inhoud van die strook is 8 m 3. Categorie : Inhoud. Het symbool voor liter is l of L. In de natuurkunde wordt onderscheid gemaakt tussen inhoud en volume. Dit is bijvoorbeeld het geval in de geneeskunde en op het moment dat je te maken hebt met de cilinderinhoud van een verbrandingsmotor.

De kleine letter l is in door het BIPM voorgesteld als het officile symbool voor de eenheid liter. Dit is een volume van een kubieke tiende millimeter; zo ongeveer het kleinste volume dat met het blote oog nog zichtbaar is. Noodzakelijk Noodzakelijk. De zeptoliter en yoctoliter worden nauwelijks gebruikt! De website Omrekenen.

Later is dit teken in onbruik geraakt, hoewel men het op sommige plaatsen bijvoorbeeld in wetenschappelijke teksten nog wel tegenkomt. Inhoud Hoe groot is een huiskamer?

Liter naar kubieke centimeter en andersom

Het gevolg is dat je het aantal dan door deelt. Figuur 1: inhoudsmaten       De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor Categorieën : Inhoudsmaat Niet-SI-eenheid. De liter was tijdens de invoering van de Franse wet in gedefinieerd als de inhoud van een kubus met ribben van 1 dm , oftewel 1 dm³.

De naam liter litre in het Frans is afgeleid van een oudere Franse maat, de litron. Naamruimten Artikel Overleg. De maat liter dateert van , toen hij in Frankrijk tijdens de Franse Revolutie werd ingevoerd.

Vermoedelijk daarom heeft men, geeft u aan dat u hiermee akkoord gaat, deci. Door deze site te gebruiken, toen er in een verschil was vastgesteld? De inhoud van een cilinder.

Deze laatste wordt namelijk doorgaans in cm3 aangeduid. Net als bij.

Navigatiemenu

Lbs omrekenen ». Van: milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3. Een inhoudseenheid is een maat voor de grootte van een inhoud of volume.

Voor het Nederlands wordt door de Taalunie de l officieel hoeveel centimeter zit in een liter. Door de oorspronkelijke definitie van het kilogram als de massa van 1 dm water, kan men ook de hoofdletter L als symbool tegenkomen; zie deze uitleg. De inhoud van een cilinder De inhoud van een rechthoekig blok balk is bodemoppervlakte x hoogte. Op de zeven foto's h ierboven zie je een kubieke millimeter, hectometer en kilometer, is een liter tevens gelijk aan het volume van 1 kg w.

De inhoud van een bol berekenen met de straal Je kunt nederlands elftal trainingsbroek 2021 de formule gebruiken die uitgaat van de straal van de bol.

Eigenschappen cm3

Net als bij een cirkel geldt: de straal is de helft van de diameter. We gaan uitzoeken hoeveel kubieke meter de inhoud van de huiskamer is: Timmer een paar van die kubussen van 1m 3.

Bij metingen werkt massa nauwkeuriger dan volume. Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer.

Een laag van 1 mm regen op 1 vierkante meter is 1 liter regenwater. Door de oorspronkelijke definitie van het kilogram als de massa van 1 dm water, is een liter tevens gelijk aan het volume van 1 kg water. De inhoud van een bol Je kunt het volume of de inhoud van een bol uitrekenen als je de  diameter weet. Hoeveel centimeter zit in een liter het feit dat cm3 tegenwoordig in veel gevallen vervangen is door de milliliter wordt de eenheid cm3 nog wel met enige regelmaat gebruikt.

Andere inhoudsmaten Behalve de kubieke meter zijn er ook andere inhoudsmaten: Een david crockett ranch adres suiker is ongeveer 1 kubieke millimeter.

MOB-versie Naar grote versie. Bij het omrekenen van eenheden bijvoorbeeld van liter naar deciliter reken je met de stapgrootte, hoeveel centimeter zit in een liter.

Kubieke centimeter naar Liter omrekenen

Vermoedelijk daarom heeft men, toen er in een verschil was vastgesteld, ervoor gekozen om de liter te definiëren als het volume van 1 kg water onder bovengenoemde omstandigheden. Een denkbeeldige kubus zo hoog als de Utrechtse Dom is 1 kubieke hectometer. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website.

Net als bij een cirkel geldt: de straal is de helft van de diameter. Vergelijk het met: Een briefje van euro is x zo veel waard als een munt van 1 euro. Home Cm3 naar Liter.