Passe compose frans faire

Geplaatst op: 14.03.2021

Werkwoorden tegenwoordige tijd. Kies een wachtwoord :.

De passé composé duidt een verandering aan in de oude gewoontes of een verandering in de gegeven beschreven situatie. Er wordt antwoord gegeven op de vraag: 'Wat is er gebeurd?

Bijvoorbeeld: Elle a acheté la maison? Elke regel van het gedicht wordt uitgelegd en visueel voorgesteld. Struikelblokken Frans : Passé composé être. Het is de bedoeling dat ze eerst de vorm opmerken en vervolgens zien waaruit deze bestaat. In deze presentatie krijg je een overzicht van de vertaling, vormingswijze en de uitgangen van de volgende tijden: passé composé, imparfait, futur simple, passé récent, futur proche, plus-que-parfait.

Passe compose frans faire nodig met je huiswerk. De imparfait geeft een gewoonte of herhaling aan : Tous les samedis elle allait au cinma. Telefoon Stel hem hier meteen. Il portait une veste grise, j' avais douze ans? Werkwoorden op '- re' Het voltooid deelwoord van de werkwoorden op 're' maak je door 're' van het hele werkwoord af te halen en dan een ' u ' achter de stam te plakken.

Ze is nét de deur uit. In dit document leren de leerlingen over de passé composé.

Navigatiemenu

Elle a monté l'escalier. Révision des conjugaisons : Presentatie. Ik deed hem in een doos, en onderzocht hem om zijn wond te bekijken, die tot mijn grote opluchting, alleen maar een kleine snijwond was.

In het Frans worden de diverse verleden tijden niet allemaal op dezelfde manier gebruikt als in het Nederlands. Gevormd uit de stam van de tegenwoordige tijd in de nous - vorm waarbij de uitgang -ons wordt weggelaten bijv. Maar hoe maak je de passé composé nou zelf?

Met tre worden alle wederkerende werkwoorden met -se- vervoegd en een groot aantal werkwoorden die een beweging passe compose frans faire. Elles sont venues Werkwoorden die vervoegd worden met het hulpwerkwoord AVOIRFrans leren. J' tais venu pour te demander un service. Grammatica, krijgt de fila van haren geslacht en getal van het lijdend voorwerp wanneer dit lijdend voorwerp VOOR het werkwoord in de zin sta.

Dit werkblad in pdf bevat een samenvatting van de vorming van de pass compos met hulpwerkwoord 'avoir'?

Werkwoord vervoegen

Alles markeren als gelezen. Tu as vu les nouveaux films français? Schematisch overzicht van de overeenstemming van het voltooid deelwoord.

Pendant que je jouaistout le monde bavardait. Het was mooi weer, de zon scheen, hield het geluid ineens op. Bijvoorbeeld: Elle a achet la maison?

Help Taalvoorkeur. Toen ik bij het gaatje kwam!

LE PASSÉ COMPOSÉ of L'IMPARFAIT ?

Le troisième a réussi à s'échapper avec la caisse. Hij is net thuisgekomen Elles viennent de partir. Let op : werkwoorden die met het hulpwerkwoord ÊTRE worden vervoegd, krijgen het hulpwerkwoord AVOIR zodra ze voor een lijdend voorwerp komen te staan; we kunnen zeggen dat het dan een actieve zin is, het onderwerp ondergaat de actie niet in zijn eentje.

Bijvoorbeeld: Elle a acheté la maison?

  • Gisteren ging ik boodschappen doen op de fiets.
  • Stel hem hier meteen!
  • De voltooide tijd bestaat, net zoals in het Nederlands, ook uit twee werkwoorden.
  • Maar bij het vertellen van de echte gebeurtenis van het verhaal in het Frans moet je het voltooid deelwoord met hulpwrkwoord   de voltooid tegenwoordige tijd gebruiken: le passé composé.

Dit maakt deel uit van Struikelblokken Frans. Alleen ik. Bijvoorbeeld: Elle a achet la maison. Jij bent geweest. Wachtwoord vergeten. Vertaal de volgende zinnen: 1. In het geval van marcher krijg je dan march.

Accord du participe passé : Schema

Naast de Franse vervoeging krijg je ook telkens de Nederlandse vertaling. Il avait marché Hij had gelopen Elle était sortie. Favoriet leermiddel ×. De passé composé geeft aan dat er iets gebeurde.

Le pass compos avec tre : Lesvoorbereiding. Nous avons pass le pont. Het is de bedoeling dat ze eerst de vorm opmerken en vervolgens zien waaruit deze bestaat.